Történet
Aktuális híreim
Kapcsolódó lapok listája
Képeim gyűjteménye
E-mail küldése
Vissza a főoldalra
   
     
Nevem: Vikartóczky Gusztáv
Harcművészetem: Nihon tai jitsu/ju jitsu 7. dan. (Shihan)
1955-ben születtem Esztergomban.

A 70-s években Magyarországon csak a boksz, a birkózás és a judo volt jelen küzdősportok közül, így a közelben működő judo szakosztályban kezdtem el sportolni. 18 évesen a hivatásos katonai pályát választottam, ahol megismerkedtem a harcművészet katonai oldalával. Barátaimmal évekig gyakoroltam a katonai közelharc pusztakezes és fegyveres elemeit. 1983-ban, találkoztam először a ju jitsu irányzattal, és az óta ezt tekintem követendő irányzatomnak.
Tízévi tanulás, gyakorlás után olyan mestert találtam a francia Roland Hernaez személyében, aki bebizonyította, hogy az addig misztikus ködbe burkolt keleti harcművészet megtanulható.
Több mint 35 év telt el az óta, hogy ezt az utat járom. Az általam irányított szervezet az elmúlt években komoly szakmai sikereket ért el, és kivívta a hazai és nemzetközi szövetségek elismerését. Nagy megbecsülésnek érzem, hogy rendszeresen taníthatok itthon, és számos külföldi szemináriumon. Harcművészetemről, a technikai megoldásairól, vizsgarendszerünkről az elmúlt tíz évben hat könyvet írtam, és rendszeresen publikálok a szakmai sajtóban.
Húsz évig tanultam Vlado Schmidt mestertől is, és dolgoztam vele a nemzetközi oktatásokban. Szervezete az IKF megerősítette 7. dan fokozatom.
Az elmúlt idők alatt 50 fő vizsgázott mester fokozatra tanítványaim közül. Jelenleg is két helyszínen tanítok, de alapvetően a mesterek képzésével foglalkozom.

Szakmai önéletrajz letöltése ide kattintva.

Elérhetőségek:
Telefon: +36 20 9415 622
E-mail: v.gusztav@freemail.hu
Web: www.harcmuveszet.com